14.03.2018 10.00 Засідання круглого столу «Гастрономічний туризм на Буковині: маркетинг через регіональні продукти харчування»

Дата події: 14.03.2018
Версія для друкуВерсія для друкуВідправити на e-mailВідправити на e-mail

14 березня 2018 року за адресою: вул. О. Кобилянської, 20, в приміщенні Чернівецького бізнес – центру, відбудеться засідання круглого столу на тему: «Гастрономічний туризм на Буковині: маркетинг територій через регіональні продукти харчування».

Початок о 10.00.

Запрошуються представники ЗМІ.

Довідково.

Організатори: Відділ з питань туризму обласної державної адміністрації спільно з Чернівецьким бізнес – центром,Чернівецькимторговельно-економічним інститутом Київського національного торговельно-економічного університету, громадською спілкою «Карпатський смак».

Ідея круглого столу: туристи які відпочивають на Буковині, повинні купувати місцеві продукти, які характерні для регіону, області (бринза, коров'ячий сир, карпатський мед, сухі гриби, фіточай, дикоростучі та інші). В наслідок цього необхідно організовувати дегустаційні тури, майстер-класи, фестивалі

Захід проводиться з метою: обговорення ідеї виробництва, просування місцевого продукту та його роль у маркетингу Чернівецької області, сформувати потенційний список місцевих продуктів, що мають підвищений попит у туристів та є такими, що формують імідж Чернівецької області, долучивши до нього місцевих виробників.

За словами спеціаліста з маркетингу ГС «Карпатський смак» Олександра Коваля, постала необхідність обговорення ідеї виробництва, просування регіональних продуктів харчування з Буковини, українських Карпат, та їх ролі у маркетингу території, сформувати потенційний список місцевих продуктів, що мають підвищений попит у туристів та є такими, що формують імідж території, активізувати розробку трансрегіонального маршруту гастрономічного туризму «Смак Українських Карпат», долучивши до нього буковинських виробників.

На першому етапі, туристичний маршрут «Смак Українських Карпат» включатиме виробників, які вже можуть надати послуги з дегустації продукції, безпосередньо на підприємстві, фермі, або у спеціально облаштованому «дегустаційному залі», з числа членів спілки «Карпатський смак».

На другому етапі, туристичний маршрут «Смак Українських Карпат» включатиме заклади громадського харчування, що пропонують меню з використанням регіональних продуктів, у стравах традиційної кухні з Карпат.

Громадська спілка «Карпатський смак» на території 4-х областей України (Прикарпаття, Закарпаття, Буковина та Львівщина) разом з виробниками продуктів харчування та фахівцями з туристичного супроводу, туроператорами працює над розробкою туристичного маршруту «Смак українських Карпат», який покликаний показати автентичність, оригінальність, унікальність та колорит Карпат, а також підкреслити еталон смаку натуральних продуктів харчування.

Учасники заходу: виробники продуктів харчування, сувенірів; туроператори, що розробляють туридегустаційні, майстер класи та інші, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, що займаються розвитком гастрономічного туризму, ремесел, агропродуктів, просуванням території, туристичні асоціації.

-